26
May
11

Ayam panggang madu

Dah lama tak main bakar-bakar ni. Atas permintaan Wanie (siap talipon dari sekolah), kita buatlah ayam madu ni. Resepi mudah je. Ikut cara buat ayam pedas cuma tambah madu atau palm sugar kalau tak ada.

Lepas masak ayam tu bersama kuahnya, bolehlah dipanggang atas api arang atau grill je dalam oven. Cubalah. Anak-anak mesti suka makan.


4 Responses to “Ayam panggang madu”


  1. 1 ima
    May 26, 2011 at 11:18 pm

    kak tie..nampak sedap je ayam panggang madu tu…makan gitu aje pun sedapkan….

    p/s..comel je kaya balls kak tie buat tu…tak melekat ke kat acuannya tu…

    • 2 Tie
      May 27, 2011 at 7:27 am

      Cubalah buat Ima, cuti sekolah ni anak-anak mesti sentiasa lapar :lol:

      Kaya balls tu tak melekat pun. Ada orang guna yis, tapi kak tie guna baking powder je.. guna resepi waffle.

  2. May 27, 2011 at 7:19 pm

    Dah kenyang pun jadi lapar ni Kak Tie. (^_*)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Blog Stats

  • 152,204 views
May 2011
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Categories

Jamu Mata

Udang harimau ni diterbangkan khas dari Sabah

Nasi hujan panas ni buat pertama kali. Terlebih pewarna, hehe....

Nasi mandhi bersama briayani ayam dan daging black pepper

Pudding Lapis Strawberry dan Chocolate

Cupcake ni adalah hadiah Tie kepada keluarga pengantin (adik ipar)

Puff pastry , mini pie


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: