02
May
09

Sambal tumis petai udang

Bila musim petai, sambal tumislah yang paling popular. Bila dibubuh udang tentulah rasa manis. Hmm…. yum yum…


8 Responses to “Sambal tumis petai udang”


  1. 1 ain
    May 6, 2009 at 12:23 am

    wah…akak pun dah blog masyak2 yer. bestnyaaaa!!!! sedaplah kak asam pedas ikan pari tu. kecur terus tekak ni.

  2. 3 ain
    May 6, 2009 at 12:25 am

    sedap2 la lauk akak ni…semua fav saya ni tau! lamanyaaa tak mkn siput sedut.

    • 4 Tie
      May 6, 2009 at 2:07 am

      Eh, kat Johor kan ada kat pasar tu…

      Kak tie masak ni yang diimport dari Johor laa… Kawan hubby yang beri, tiap kali balik Johor.

      Kat ganu ni tak de siput gini. Biasa siput sungai tu… tak sedap pon, he he..

  3. 5 ain
    May 6, 2009 at 12:27 am

    saya suka wording akak yg kat atas…HIMPUNAN MKNAN YG TIaDA SUKATAN. sama le ngan saya, msk2 main campak2 je…x de sukat2 pun.hihi. kdg2 tak tau cam ne nak post in resipi dlm blog.

  4. June 16, 2009 at 8:41 pm

    teringin gak bila mana udang galah masak sambal petai seumpama ini!

    hmm

    worait ker rasanya ek?!

    • 8 Tie
      June 17, 2009 at 10:22 am

      Udang galah, masak apa pun sedap! Tapi kalau yang segar tu, sedap juga dimasak tomyam… mesti manis rasanya. Dulu masa tinggal di Keluang, suami selalu bawak balik udang galah. Masa tu anak kecik lagi, sorang pulak tu… Makan berdua je laa……….. hehehe………….


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Blog Stats

  • 281,638 views
May 2009
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Categories

Jamu Mata

Udang harimau ni diterbangkan khas dari Sabah

Nasi hujan panas ni buat pertama kali. Terlebih pewarna, hehe....

Nasi mandhi bersama briayani ayam dan daging black pepper

Pudding Lapis Strawberry dan Chocolate

Cupcake ni adalah hadiah Tie kepada keluarga pengantin (adik ipar)

Puff pastry , mini pie


%d bloggers like this: