03
May
09

Asam Pedas Pari

Orang Johor memang popular dengan lauk asam pedas ni. Kami panggil gulai je. Biasa hanya bubuh daun kesum.

Tumis bawang merah, bawang putih, lada kering yang kesemuanya telah di blender. Bila bau dah semerbak, masukkan air asam jawa (secukup rasa), air dan garam. Bubuhlah ikan pari tu dan masak sampai gelegak.


0 Responses to “Asam Pedas Pari”



  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Blog Stats

  • 281,638 views
May 2009
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Categories

Jamu Mata

Udang harimau ni diterbangkan khas dari Sabah

Nasi hujan panas ni buat pertama kali. Terlebih pewarna, hehe....

Nasi mandhi bersama briayani ayam dan daging black pepper

Pudding Lapis Strawberry dan Chocolate

Cupcake ni adalah hadiah Tie kepada keluarga pengantin (adik ipar)

Puff pastry , mini pie


%d bloggers like this: