26
Aug
09

Limpa goreng berempah

limpa goreng berempah

Sebenarnya dah tak tahu nak masak apa, jadi goreng je limpa yang dah direbus dalam peti ais ni…. Masak ni senang je. Tumis bawang kecil dan bawang putih yang telah ditumbuk atau dikisar bersama sedikit serbuk kari dan lada kering mesin.

Bubuhlah kicap, tomato dan sedikit gula. Makan dengan nasi panas-panas memang sedap laa….

.

Sambal tumis telur

Sambal tumis telur ni terjangkit dari Cikwan dan Ijan (blog resepi)… nak pengsan tengok sambal tumis telur mereka, ekekeke…..

.

.

akok

Ni akok cik abang yang beli. Biasalah orang kelantan ni time puasa mesti tak sah tak ada akok. Tie suka juga. Biasanya rasanya okay je… tak berapa manis…hehe…

Hmm…. dah nak berbuka ni… Ni lauk hari ni tau ! Waakakaa………..

.

.


15 Responses to “Limpa goreng berempah”


  1. 1 ain
    August 26, 2009 at 8:04 pm

    sedapnya limpa tuuuu!!! boleh tak klu ganti ngan hati ayam ke..???sy lum pernah lg try mkn limpa. tu limpa lembu kan kak tie..???

  2. 3 nekPP
    August 27, 2009 at 8:17 am

    nakk nakkk nakkkkkkk ;P

  3. 5 nur
    August 27, 2009 at 8:23 am

    salam, nampak sedap limpa goreng berempah tu…resipi pun simple aje kan..senang keja nak wat.

  4. August 27, 2009 at 7:27 pm

    wakakakaa….sampai umah kak tie dah sambal telOr..saya menyambal gak arini…nk mkn pedas2 je raser..buat manis2 sebab kesian kt anak2..hahahha…[kesian]

  5. September 6, 2009 at 5:25 pm

    kakak kayteez….updatela menu ni….basi dh tu..kekeke

  6. 11 ROSE PURPLE
    September 14, 2009 at 2:05 pm

    Out of topic jap. Tie macamana nak buat nasi dagang terengganu. yang campur beras pulut dengan beras biasa tu. Especially macamana nak buat gulai dia. Rempah dia lain. Susah nak cari, kat KL ni. dulu ada kiosk kat office jual, sekarang dah xde lagi. Mungkin x berapa laku kot. Kat supermarket tak pernah jumpa. Anybody tau please let me know area Gombak, Selayang, Bangsar.

  7. August 22, 2010 at 2:45 pm

    limpa tu blh ganti kan ngan telur lembu tak?

    • August 22, 2010 at 4:29 pm

      Telur lembu ?
      Aderk ! Kak tie tak tahu lak lembu tu boleh bertelur….. waakakaa…..😆
      .
      .
      Tapi… kalau Nieza nak cuba, boleh laaa.. Pastu beritahu keputusannya, okay ??

  8. 15 safiya
    August 12, 2011 at 4:15 pm

    saye suka buat sambal limpa…kalo limpa tu saye goreng dulu baru tumis buat sambal..mmg sedap kalo compare dgn sambal paru..paru mcm liat2 sikit kan..sambal limpa ni saye dah buat kali ke3 bulan puase ni..request dr encik suami..hehehehe😉


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Blog Stats

  • 281,638 views
August 2009
M T W T F S S
« Jul   Oct »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Categories

Jamu Mata

Udang harimau ni diterbangkan khas dari Sabah

Nasi hujan panas ni buat pertama kali. Terlebih pewarna, hehe....

Nasi mandhi bersama briayani ayam dan daging black pepper

Pudding Lapis Strawberry dan Chocolate

Cupcake ni adalah hadiah Tie kepada keluarga pengantin (adik ipar)

Puff pastry , mini pie


%d bloggers like this: