15
Jan
10

Kuih Keria

Oleh kerana keledek pemberian mentua tu masih lagi berlambak di dapur, Tie cuba buat kuih keria, seperti yang mak buat dulu.

Tak guna apa-apa resepi pun. Main agak-agak je…

.

Ha ha….. tak sangka menjadi. Cuma terlebih gula untuk salut keria tu. Manis sangat… Sakit gigi pulak, hehe……………

.

.

.


8 Responses to “Kuih Keria”


  1. 1 ain
    January 15, 2010 at 7:44 pm

    kak tie…nak keria sikit…fav kita tuuu!!!!

  2. 3 nekPP
    January 17, 2010 at 10:15 am

    mmg kompom..chef tersohor nih!!
    bak sepinggan mokcik! ;p

  3. January 17, 2010 at 9:36 pm

    Lama dah tak buat kuih ni… Sejak dah balik Malaysia for good, when everything is easily found, kurang sket rasa cabaran buat kuih…. dalam erti kata lain… malas dahhhh… hehehe

    • 6 Tie
      January 17, 2010 at 9:48 pm

      Ha ha…… sebab tu la kak tie tengok bloggers yang tinggal kat oversea tu rajin betul masak-masak…. berbanding dengan mokcik-mokcik kat malaysia ni… hehe…

  4. January 19, 2010 at 4:51 pm

    kak….. saya suka makan kuih keria nie. tapikekadang buatgula dia x menjadi..huhuhuuhuhuh……bestnya nak buatler kuih ni nanti. Dulu2 masa keciksaya panggil kuih ni kuih tayar.

    • 8 Tie
      January 19, 2010 at 6:43 pm

      Sebenarnya inilah kali pertama kak tie buat gula gitu. Main agak-agak je. Nasib baik menjadi. Cuma terlebih pulak. Kacau semua, jadi terlalu manis. Sakit gigi, hehe….

      Kuih tayar ? Haa…..betul la, kak tie pun panggil gitu. Kak tie ni sejak jauh dari Johor, dah lupa masakan, makanan dan bahasa yang kak tie guna dulu. Rasa macam belot pulak. Cakap dengan mak pun lain bunyinya.. hi hi…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Blog Stats

  • 281,638 views
January 2010
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Categories

Jamu Mata

Udang harimau ni diterbangkan khas dari Sabah

Nasi hujan panas ni buat pertama kali. Terlebih pewarna, hehe....

Nasi mandhi bersama briayani ayam dan daging black pepper

Pudding Lapis Strawberry dan Chocolate

Cupcake ni adalah hadiah Tie kepada keluarga pengantin (adik ipar)

Puff pastry , mini pie


%d bloggers like this: