21
Jan
10

Daging Goreng

Daging goreng ni mudah je. Rebus dulu daging tu, kemudian gaul dengan garam dan kunyit. Goreng dengan minyak panas, ditambah dengan bawang yang dihiris, lada serta sayur-sayuran kegemaran.

Boleh menambah perisa seperti kicap atau sos black pepper . Makan dengan nasi panas.


6 Responses to “Daging Goreng”


  1. 1 intan
    January 21, 2010 at 7:10 pm

    OMG!!sedaaappnya….. intan suka daging black pepper…kak tie ajar dulu… guna sos black pepper maggie…

  2. 3 ain
    January 21, 2010 at 9:10 pm

    resipi simple2 ni yg sy suka !!! saya kalau tengok bhn2 resipi berjela2…lemah betul semangat nak memasak. baik pi beli aje.kihkihkihhhh!!!!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Blog Stats

  • 281,638 views
January 2010
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Categories

Jamu Mata

Udang harimau ni diterbangkan khas dari Sabah

Nasi hujan panas ni buat pertama kali. Terlebih pewarna, hehe....

Nasi mandhi bersama briayani ayam dan daging black pepper

Pudding Lapis Strawberry dan Chocolate

Cupcake ni adalah hadiah Tie kepada keluarga pengantin (adik ipar)

Puff pastry , mini pie


%d bloggers like this: