28
Feb
10

Tauhu Jepun

Tauhu tu digoreng dulu. Tumis bawang putih, bubuh sos tiram, putih telur, cendawan hitam yang rangup tu, udang dan sedikit tepung jagung untuk pekatkan kuahnya.

Kalau suka bubuh beberapa titis minyak bijan dan kuib ayam. Oh ya, Tie bubuh sikit sawi……


4 Responses to “Tauhu Jepun”


  1. February 28, 2010 at 2:21 pm

    Uhhhh…love suka sgt tauhu nih! nyum nyum! Tumpang makan kat umah KakTie la! hehe…:)

  2. 3 ain
    February 28, 2010 at 9:45 pm

    ssedapny kak tie!!!! nak semangkuk..panas2 tauuu!!!!

  3. 4 ima
    February 28, 2010 at 10:52 pm

    alamak ruginya..ima tak suka makan tahu ni,rupanya sedap ye!!!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Blog Stats

  • 281,638 views
February 2010
M T W T F S S
« Jan   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Categories

Jamu Mata

Udang harimau ni diterbangkan khas dari Sabah

Nasi hujan panas ni buat pertama kali. Terlebih pewarna, hehe....

Nasi mandhi bersama briayani ayam dan daging black pepper

Pudding Lapis Strawberry dan Chocolate

Cupcake ni adalah hadiah Tie kepada keluarga pengantin (adik ipar)

Puff pastry , mini pie


%d bloggers like this: