24
Aug
10

Nasi arab dan ayam panggang ala kenny rogers

Ingat nak masak simple-simple je hari ni, tapi tetiba ada peluang ke kedai tengahari tadi. Jadi, dapatlah memborong sikit dan fikir nak masak nasi arab atau nasi minyak.

Tapi, kita malas nak buat lauk briayani, terus godek-godek dan jumpa resepi ayam panggang kenny rogers di blog Ijan. Tie buat guna separuh je ayam sebab takut tak habis.

Rupanya tak berapa cantik, sebab mungkin terlalu banyak rempahnya.. tapi rasanya okaylah jugak, hehehe…

Resepi ayam panggang kenny rogers boleh cari di blog Ijan. Kita malas nak copy paste resepinya. Resepi nasi arab pulak teramatlah mudah. Macam nasi minyak cuma bubuh beberapa ketul kecil ayam. Kalau tak tahu, boleh cari di blog Ain.๐Ÿ˜†

Kita saja bubuh color kuning pada nasi arab tu. Nampak ceria sikit!


12 Responses to “Nasi arab dan ayam panggang ala kenny rogers”


  1. 1 ain
    August 24, 2010 at 9:36 pm

    nak ayam panggangggggg!!!! nak buat…tak terbuat2!!! hehe

  2. August 24, 2010 at 10:15 pm

    Hmmmmm….sedapnyaaaaa!!!

    Rasa nak je meratah ayam tu…

  3. August 24, 2010 at 11:42 pm

    Salam Chef Tie….

    Hihihihihihi……….amboiii sakan sungguh mood masak-memasak di bulan puasa ye!!

    Tu la, sy dah cakap……Chef Tie boleh buka cafe atau restoran.
    ๐Ÿ™‚

  4. August 25, 2010 at 5:26 am

    Salam ziarah Tie,

    nampak memang sedap sgt ayam tu..pulak kena ngan nasi arab…shedappp๐Ÿ™‚

    • 8 Tie
      August 25, 2010 at 6:50 am

      Salam Yat,

      First time kita masak ayam panggang dalam oven.
      Biasa Tie bakar atas arang je. Boleh la … lain kali nak cuba cara lain lak.

  5. August 25, 2010 at 6:45 am

    kak tie..kita dah cuba nasi arab tu..sedap..lenkali nk wat lg nk taruk kaler kuning mcm nasi kak tie ler pulak hehee ….and nak wat ayam panggang jugak lah..hee memang tamak ni kan…semua nak makan๐Ÿ˜€

    • August 25, 2010 at 6:51 am

      Zarin,

      Memang sedap makan nasi arab @ nasi minyak dengan ayam panggang. Jemu makan dengan lauk briyani atau gulai…

      .
      .
      Kak tie pun tamak jugak!๐Ÿ˜›

  6. February 15, 2011 at 2:23 am

    Terliur tengok kak tie buat nasi arab dan ayam panggang tu.๐Ÿ™‚


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Blog Stats

  • 281,638 views
August 2010
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Categories

Jamu Mata

Udang harimau ni diterbangkan khas dari Sabah

Nasi hujan panas ni buat pertama kali. Terlebih pewarna, hehe....

Nasi mandhi bersama briayani ayam dan daging black pepper

Pudding Lapis Strawberry dan Chocolate

Cupcake ni adalah hadiah Tie kepada keluarga pengantin (adik ipar)

Puff pastry , mini pie


%d bloggers like this: