27
Apr
15

Baked Potato

11169825_897394730303747_8444637982242841926_n

Teringin nak makan jadi kenalah buat sendiri, kan…🙂

Mula-mula cuci dulu kentang bersih2 tanpa buang kulit.

Rebus hingga kentang masak dan sejukkan.

11182198_897394786970408_7246519660292752683_n

Kemudian belah kentang tu kepada 2 bahagian, keluarkan sebahagian dari isinya dan masukkan dlm bekas lain seperti dlm gambar.

Kentang yang dlm bekas tu dicampur dgn hirisin carrot, daun ketumbar/daun bawang, daging/ayam cincang yg telah masak atau peperoni cincang atau sosej yg dipotong kecil, cheddar cheese, telur, lada sulah dan cili flakes jika suka.

Boleh tambah sedikit garam.

Gaul rata dan masukkan dlm kentang tadi…

Tabur mozzarela, chedder cheese dan sedikit parsley dan bakar hingga masak..

11169825_897394730303747_8444637982242841926_n

Sedap dimakan dengan cili sos jugak !!!


1 Response to “Baked Potato”


  1. July 17, 2015 at 2:35 pm

    Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini http://www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Blog Stats

  • 281,638 views
April 2015
M T W T F S S
« Oct   Oct »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Categories

Jamu Mata

Udang harimau ni diterbangkan khas dari Sabah

Nasi hujan panas ni buat pertama kali. Terlebih pewarna, hehe....

Nasi mandhi bersama briayani ayam dan daging black pepper

Pudding Lapis Strawberry dan Chocolate

Cupcake ni adalah hadiah Tie kepada keluarga pengantin (adik ipar)

Puff pastry , mini pie


%d bloggers like this: