Archive for October, 2016

22
Oct
16

Bingka Labu

Labu saya dah lama tersadai di dapor. Google resepi lalu jumpa satu yg rasa boleh dipercayai. Alhamdulillah menjadi juga bingka labu idaman hati.

cymera_20161022_112256

2016-10-18-07-36-08

2016-10-18-07-36-40

 

2016-10-18-07-37-07

Saya rasa kena kurangkan sedikit mentega. Resepi ni saya screenshot sebab malas nak salin.

Nanti saya cari tuan punya resepi yg saya screenshot ni. Lupa nak catat namanya.

Advertisements
14
Oct
16

Simple dinner

Dah lebih setahun tak update jadi malam ni kita kongsikan hasil “kerajinan” melampau 😊😊😊.

Khas ditujukan kepada Yana, Eja Β dan Ieda, menu simple yg berjaya Kak Nor (Tie tu nama glamour zaman muda) geledah dari peti sejuk magic.

Meatball tu saya hasilkan sendiri sebab masih ada daging cincang. Brown sos tu beli kat tesco/aeon tak ingat dah. Tapi saya ubahsuai sos, masak (walaupun disarankan bancuh dgn air panas), tambah pepper dan beef cube sebab rasa kurang dan macam mentah lak.

2016-10-14-20-35-03

Bila dah rasa ok baru puas hati.

Lepas tu gorenglah apa2 yang ada dalam petisejuk. Dan inilah hasilnya. 😊😊😊

img_20161014_202150

Jemput makan semua 😚😚😚




Blog Stats

  • 301,316 views
October 2016
M T W T F S S
« Apr   Nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Categories

Jamu Mata

Udang harimau ni diterbangkan khas dari Sabah

Nasi hujan panas ni buat pertama kali. Terlebih pewarna, hehe....

Nasi mandhi bersama briayani ayam dan daging black pepper

Pudding Lapis Strawberry dan Chocolate

Cupcake ni adalah hadiah Tie kepada keluarga pengantin (adik ipar)

Puff pastry , mini pie