Posts Tagged ‘kaya balls

26
May
11

Kaya Balls

(photo guna hp, jadi kaburlah sikit…)

Dah lama nak cuba buat kaya balls sendiri. Kita guna acuan kuih cara.  Resepi asalnya adalah resepi waffle di sini. Kayanya dibuat sendiri (mudah-mudahan cepat kaya……  😆  ). Rupanya senang je buat kaya ni.

Oleh kerana kita tak guna sukatan, main hentam je, jadi kalian kenalah google sendiri resepinya, ya. Tapi asas buat kaya ni mudah je. Hanya guna telur, santan, gula (kita ganti dengan palm sugar) , sedikit tepung gandum dan air. Campur semua, kacau rata sambil masakkan atas api yang sederhana. Oh, bubuh daun pandan supaya baunya wangi.

Hasilnya…..

Isha kata sedap! 😛

.

Advertisements



Advertisements

Blog Stats

  • 304,705 views
February 2018
M T W T F S S
« Nov    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Categories

Jamu Mata

Udang harimau ni diterbangkan khas dari Sabah

Nasi hujan panas ni buat pertama kali. Terlebih pewarna, hehe....

Nasi mandhi bersama briayani ayam dan daging black pepper

Pudding Lapis Strawberry dan Chocolate

Cupcake ni adalah hadiah Tie kepada keluarga pengantin (adik ipar)

Puff pastry , mini pie