Posts Tagged ‘sambal tumis telur

26
Aug
09

Limpa goreng berempah

limpa goreng berempah

Sebenarnya dah tak tahu nak masak apa, jadi goreng je limpa yang dah direbus dalam peti ais ni…. Masak ni senang je. Tumis bawang kecil dan bawang putih yang telah ditumbuk atau dikisar bersama sedikit serbuk kari dan lada kering mesin.

Bubuhlah kicap, tomato dan sedikit gula. Makan dengan nasi panas-panas memang sedap laa….

.

Sambal tumis telur

Sambal tumis telur ni terjangkit dari Cikwan dan Ijan (blog resepi)… nak pengsan tengok sambal tumis telur mereka, ekekeke…..

.

.

akok

Ni akok cik abang yang beli. Biasalah orang kelantan ni time puasa mesti tak sah tak ada akok. Tie suka juga. Biasanya rasanya okay je… tak berapa manis…hehe…

Hmm…. dah nak berbuka ni… Ni lauk hari ni tau ! Waakakaa………..

.

.

Advertisements



Blog Stats

  • 299,946 views
October 2017
M T W T F S S
« Nov    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Categories

Jamu Mata

Udang harimau ni diterbangkan khas dari Sabah

Nasi hujan panas ni buat pertama kali. Terlebih pewarna, hehe....

Nasi mandhi bersama briayani ayam dan daging black pepper

Pudding Lapis Strawberry dan Chocolate

Cupcake ni adalah hadiah Tie kepada keluarga pengantin (adik ipar)

Puff pastry , mini pie