By Tie

 

This slideshow requires JavaScript.

Blog ni hanya untuk mengumpul menu2 yang telah Tie masak. Masakan Tie tiada sukatan yang tepat, hanya agak2 je.

Tujuan Tie wujudkan blog ini hanyalah untuk diri sendiri, adik-adik dan anak-anak. Banyak lagi resepi2 dan idea yang ingin Tie kongsikan. Pandai-pandailah mencuba, ya.

Namun, jika sesiapa yang ingin mencuba tetapi ada masalah, Tie dengan senang hati sudi membantu. Janganlah segan-segan.

Semua gambar-gambar yang dipaparkan adalah milik Tie. Jika sesiapa ingin mengguna gambar-gambar tersebut , dipersilakan, asalkan tidak diedit semula atau membuang watermark yang sedia ada.

Sekian, selamat memasak😆


6 Responses to “About”


  1. June 24, 2009 at 4:00 pm

    Masakan anda memang gerenti sedap,
    saksikanlah koleksi saya yang akan bertambah dari hari ke hari…

  2. 2 LnddMiles
    July 23, 2009 at 1:56 pm

    Pretty cool post. I just stumbled upon your blog and wanted to say
    that I have really liked reading your blog posts. Anyway
    I’ll be subscribing to your blog and I hope you post again soon!

  3. 3 liza
    December 29, 2009 at 1:59 pm

    suka baca cara tie msk..mcm sng sgt2..main campak2:)..sy sll pikir msk ni ssh..skang pon br duk skali ngn husband so baru nk asah skill msk…wpon suami xsrh n sering ajk mkn kt luar (coz skang tgh preknen n dia xnk sshkan),tp sy cb laksanakn tgggjwb utk sediakn mkn mnm suami bila ada ms terluang..awl2 aritu igtkan suami xsk mskn sy, xtahu plak yg dia kesiankn kiter…aperpun blog ni byk mbantu sy.tq!

    • 4 Tie
      December 29, 2009 at 3:15 pm

      Ooo… suka sangat bila dapat membantu. Kak tie dulu memang dari kecil minat ke dapur. Selalu tengok mak masak. Kemudian mak beri peluang untuk masak sendiri… tu yang jadi sukatan agak-agak.

      Yang penting kita pandai rasa. Apa-apa pun yang kita makan, tentu kita dapat rasa serba sedikit bahan mentahnya. Jangan takut mencuba. Dan tak semestinya benda yang kita buat pertama kali menjadi. Kalau ada apa-apa masalah, jangan segan bertanya. Insyaallah, kak tie akan cuba bantu , dengan senang hati.

  4. 5 ZATY
    January 9, 2012 at 11:41 pm

    kAK,APA NAMA PISAU @CUTTER YANG AKAK GUNA TUK POTONG TIMUN BAGI RESEPI ACAR BUDAK SEKOLAH TU?CANTIK AD BENTUK..

    • January 9, 2012 at 11:55 pm

      Acar budak sekolah? Hm… yang gerigi tu ke? Yang tu guna pisau zig zag yang biasa kita potong agar2… ada kan .. jual tempat barang2 buat kek tu… ada jenis plastik, dan ada juga jenis logam. Try cari, mesti ada punya… memang nampak lawa dan ceria bila guna pisau tu.🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Blog Stats

  • 281,638 views
December 2016
M T W T F S S
« Nov    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Categories

Jamu Mata

Udang harimau ni diterbangkan khas dari Sabah

Nasi hujan panas ni buat pertama kali. Terlebih pewarna, hehe....

Nasi mandhi bersama briayani ayam dan daging black pepper

Pudding Lapis Strawberry dan Chocolate

Cupcake ni adalah hadiah Tie kepada keluarga pengantin (adik ipar)

Puff pastry , mini pie


%d bloggers like this: